پناهندگی ترکیه

پناهندگی ترکیه

در مقاله سعی نمودیم با بررسی وضعیت کشور اطلاعات مفیدی در خصوص پناهندگی ترکیه در اختیار شما قرار دهیم.

امتیاز 4.9 /5 از 421 رای

 پناهندگی ترکیه و مقدمه ای بر آن

پناهندگی ترکیه ، شرایط پناهندگی ترکیه و خطرات پناهندگی را در این مقاله علمی برای آگاهی شما عزیزان به صورت خلاصه و مفید بررسی خواهیم نمود.
  • شرایط پناهندگی ترکیه به چه صورت است؟
  • آیا ترکیه به پناهجویان اقامت می دهد؟
  • چه خطراتی یک پناهجو را تهدید می کند؟
ممکن است افراد زیادی در نظر داشته باشند تا برای پناهندگی به کشورهای دیگه اقدام نمایند. موسسه حقوقی ملک پور هیچ گونه اقدامی در زمینه پناهندگی نداشته و به هیچ عنوان پناهندگی را پیشنهاد نمی دهد. اما کلیه شرایط مربوط به پناهندگی ترکیه را در این مقاله برای آگاهی شما عزیزان بیان می داریم.

پناهندگی ترکیه


برای مطالعه شرایط پناهندگی در کانادا و پناهندگی در اتریش برروی هر یک از لینک ها کلیک کنید.

پناهندگی ترکیه و شرایط عمومی آن

یکی از کشورهایی که از نظر جغرافیایی شرایط خاصی دارد کشور ترکیه است. این کشور یک کشور اوراسیایی است که بخشی از آن در قاره آسیا و بخشی از آن در قاره اروپا قرار دارد. این کشور با دریاهای مدیترانه، اژه، مرمره و دریای سیاه مرز آبی دارد و علاوه بر آن با کشورهای ایران، گرجستان، یونان، ارمنستان و عراق و سوریه نیز مرز زمینی دارد. حدود 82 میلیون نفر جمعیت و 783562 کیلومتر مربع مساحت دارد. دین غالب این کشور اسلام است و زبان رسمی آن نیز ترکی استانبولی می باشد.  این کشور بدلیل موقعیت خاص جغرافیایی که دارد، در حقیقت پلی میان دو قاره اروپا و آسیا است. به همین خاطر بسیاری از پناهجویان برای مهاجرت به اروپا این کشور را در ابتدا مقصد خود قرار داده تا برای کشورهای اروپایی اقدام نمایند. این پناهندگان نیز اغلب از کشورهایی هستند که با کشور ترکیه مرز دارند مانند ایران، سوریه، پاکستان، افغانستان و ... در زیر لیستی از تعداد پناهندگان کشورهای مختلف را مشاهده می نمایید.

تعداد پناهندگان ترکیه


 کنوانسیون ژنو

کنوانسیون ژنو ، کنوانسیون مربوط به پناهندگان است که در سال 1951 به رسمیت شناخته شده است. بر اساس اتفاقاتی که در سال 1951 افتاده است و بر اساس این کنوانسیون، افرادی که به علت عضویت در بعضی گروه های اجتماعی، به علت نژاد و یا مذهبشان و یا به دلایل سیاسی در کشور خود امنیت نداشته و مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و ممکن است از نظر جانی در خطر باشند می توانند به کشورهایی که عضو این کنوانسیون هستند پناه برده و درخواست پناهندگی دهند. کشور ترکیه نیز جزو کشورهایی است که عضو کنوانسیون ژنو شده است و این تعهد نامه را به رسمیت شناخته است. اما کشور ترکیهتنها مسئولیت شهروندان اتحادیه اروپا را پذیرفته است و در صورتی که افرادی در خارج از اتحادیه اروپا به این کشور درخواست پناهندگی دهند با درخواست آنها موافقت نمی شود و هیچ مسئولیتی از این جانب شامل کشور ترکیه نمی شود. تنها به این دلیل که کشور ترکیه مرز بین اروپا و آسیا است، کشور ترکیه به کسانی که قصد پناهندگی به کشورهای اروپایی را دارند به صورت موقت اقامت می دهد تا پرونده آنها بررسی شود. اما این اقامت به هیچ عنوان به اقامت دائم و یا پاسپورت ختم نمی شود.
 
برای مطالعه شرایط پناهندگی در بلژیک و پناهندگی بلغارستان بر روی هر یک از لینک ها کلیک کنید.

پناهندگی ترکیه و خطرات آن

اغلب افرادی که برای پناهندگی به ترکیه اقدام می کنند این کشور را پلی برای رسیدن به کشورهای اروپایی قرار می دهند. از این رو اغلب از طریق قاچاقچیان اقدام کرده و بر اساس وعده هایی که به آنها داده می شود خانه و کاشانه خود را رها می سازند. در صورتی که بسیاری از آنها در میانه راه تنها گذاشته شده و سرمایه خود را نیز که به قاچاقچیان داده اند، از دست می دهند. در نهایت این افراد در کشور ترکیه مانده و راهی برای ادامه راه خود ندارند. با توجه به اینکه کشور ترکیه به هیچ عنوان پناهجویان خارج از اتحادیه اروپا را نمی پذیرد و و با توجه به اینکه تعداد زیادی از شهروندان کشورهای سوریه و افغانستان نیز برای پناهندگی به این کشور رجوع می کنند، در نتیجه کشور ترکیه تنها امکانات اولیه زندگی را برای این افراد فراهم می آورد. کمپ هایی با سطح بهداشتی پایین که تجمعی از افراد باید در یک مکان زندگی کنند. از این رو هیچ گونه امنیتی در این کمپ ها وجود نداشته و با توجه به آلودگی و غیر بهداشتی بودن این مجموعه ها شما از نظر جانی و بهداشتی نیز در این کمپ ها در خطر خواهید بود.

پناهندگی ترکیه و مراحل آن

در ابتدا باید افرادی که برای پناهندگی درخواست دارند در کشور ترکیه، به دفتر پناهندگی سازمان ملل متحد مراجعه نمایند و در این سازمان ثبت نام کنند. سپس برای او پرونده ی پناهندگی تشکیل شده و به یکی از استان های این کشور اعزام می شود. در طول مدت 30 روز با شخص پناهنده مصاحبه هایی انجام می شود و از او در مورد علت پناهندگی او سوالاتی پرسیده می شود. پس از آن بر اساس قانون LFTP ظرف 6 ماه آینده در مورد پرونده شخص تصمیم گیری می شود. در صورتی که درخواست شما رد شود به طور قطع علت ردی درخواست شما نیز ذکر خواهد شد، از این رو شما می توانید در مورد این موضوع اعتراض زده و طلب کنید تا درخواست شما مجدد بررسی گردد. در این مرحله در خواست شما توسط کمیسیون IPEC بررسی گردیده و نتیجه به شما اعلام می شود. در صورتی که مجدد درخواست شما رد شود این بار نیز می توانید اعتراض کرده و پرونده شما توسط شورای امور خارجه بررسی گردد. پس از این درصورتی که مجدد جواب درخواست شما رد شود، این جواب قطعی بوده و دیگر نمی توانید برای نتیجه آن اعتراضی داشته باشید. در این صورت شما باید خاک ترکیه را ترک نمایید.
 
برای مطالعه شرایط پناهندگی در اسلواکی و پناهندگی در گرجستان بر روی هر یک از لینک ها کلیک کنید.

پناهندگی ترکیه و روش های جایگزین

با توجه به اینکه پروسه پناهندگی ترکیه را به صورت مختصر در بالا بررسی نمودیم و از تمامی خطرات و مشکلاتی که در این مسیر پیش شما خواهد بود مطلع شدید، بهتر است راه های دیگر پناهندگی را نیز بررسی نمایید. زیرا در صورتی که شما بتوانید از هر یک از راه های قانونی مهاجرت اقدام نمایید دیگر نیازی نیست که ریسک این مسیر پر خطر را به جان بخرید. از این رو در زیر به بررسی راه های دیگر مهاجرت به ترکیه می پردازیم:

مهاجرت از طریق تحصیل

تحصیل در کشور ترکیه در دانشگاه های دولتی و خصوصی انجام می شود. تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه شامل هزینه های بسیار کمی می باشد. می توان گفت هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه از 200 دلار تا 2000 دلار بسته به دانشگاه تغییر می کند اما هزینه های تحصیل در دانشگاه های خصوصی بیشتر است. اخیرا دانشگاه های ترکیه سطح تحصیلی بسیار خوبی داشته و در حدود 65000 نفر دانشجوی بین المللی دارد.

مهاجرت از طریق کار

در صورتی که شما قصد دارید برای کار در کشور ترکیه اقدام نمایید باید به این موضوع توجه نمایید که نیاز است شما حتما یک کارفرما را در کشور ترکیه پیدا کرده تا به شما درخواست کاری دهد. در این صورت شما می توانید برای کار در این کشور اقدام کرده و از کشور ترکیه درخواست ویزای کاری کنید. این اقامت در ابتدا به مدت یک سال به شما داده می شود و قابل تبدیل است. تبدیل آن اغلب دو ساله بوده و شما پس از 8 سال کار کردن در کشور ترکیه می توانید از این کشور درخواست اقامت دائم نمایید.

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

سرمایه گذاری های زیادی در کشور ترکیه وجود دارد که شما می توانید از آن طریق برای دریافت اقامت ترکیه اقدام کنید. این سرمایه گذاری می تواند از طریق خرید ملک، سهام، خرید اوراق قرضه و یا از طریق سپرده بانکی باشد، که باید در حدود 250000 دلار و یا 500000 دلار انجام شود. در اینصورت ابتدا به شخص اقامت یک ساله داده شده که قابل تمدید است و در نهایت پس از 8 سال شخص می تواند به اقامت دائم دست یابد.

مهاجرت از طریق ازدواج

در صورتی که قصد داشته باشید با شخصی که تبعه ترکیه است ازدواج کنید، می تواند اقامت این کشور را کسب نمایید. اما این در صورتی است که ثابت شود ازدواج شما به صورت صوری نمی باشد. در این صورت پس از 3 سال به شما اقامت و پاسپورت ترکیه داده می شود.

 

پناهندگی ترکیه و شرایط پناهندگی در این کشور و تمامی خطراتی که در این مسیر پیش روی شما می باشد را در این مقاله بررسی نمودیم. موسسه ملک پور به هیچ عنوان پناهندگی را به شما عزیزان پیشنهاد نمی دهد و قویا پیشنهاد می کنیم از راه های قانونی اقدام نمایید. شما می توانید با مشاوران مجرب موسسه ملک پور تماس حاصل نمایید و شرایط مهاجرت خود را بررسی نمایید تا بتوانید در نهایت بهترین تصمیم را برای مهاجرت خود اخذ نمایید.

از دیگر خدمات موسسه ملک پور دیدن فرمایید