پناهندگی جمهوری چک

پناهندگی جمهوری چک

در مقاله سعی نمودیم با بررسی وضعیت کشور اطلاعات مفیدی در خصوص پناهندگی جمهوری چک در اختیار شما قرار دهیم.

امتیاز 4.9 /5 از 421 رای

 

پناهندگی جمهوری چک


پناهندگی جمهوری چک و شرایط عمومی آن

کشور چک نیز مانند تعدادی دیگر از کشورهای جهان در زمینه پناهندگی از کنوانسیون ژنو تبعیت می کند. اما اینکه پناهنده کیست و پناهجو به چه شخصی گفته می شود را در زیر بررسی می نماییم.

پناهنده(Refugee)

در صورتی که شخصی به دلایل مختلفی از کشور خود فرار کرده باشد و بخاطر دلایلی همچون نژاد، ملیت، دین و ... نتواند به کشور خود برگردد و به کشورهای دیگر پناه ببرد را پناهنده می گویند.

پناهجو(Asylum Seeker)

وقتی شخص پناهنده درخواست خود را به کشور مربوطه ارائه دهد، اما هنوز پرونده شخص بررسی نشده و وضعیت او مشخص نشده باشد، در این وضعیت به شخص پناهجو گفته می شود.
بررسی پرونده پناهندگان در جمهوری چک توسط وزارت کشور دنبال شده و رسیدگی می شود. اما بر اساس آمار اعلام شده در سال های گذشته، این کشور به طور کلی علاقه ای به پذیرفتن پناهندگان ندارد و اغلب درخواست هایی که برای پناهندگی به این کشور داده می شود نیز پذیرفته نشده و رد می شود. در سال های گذشته بیشترین تعداد پناهندگان در کشور چک از شهروندان اوکراین بوده اند. که در سال 2017 تعداد درخواست های پناهندگی ثبت شده در کشور چک 297 پرونده بوده است که در حدود 277 پرونده آن رد شده و تنها 8 پرونده جواب مثبت دریافت کرده اند. در نمودار زیر می توانید تعداد درخواست های داده شده و پذیرفته شده را مشاهده نمایید.

 

 

شرایط پناهندگی جمهوری چک


پناهندگی جمهوری چک  و کنوانسیون ژنو

در سال 1951 تعهد نامه ای در میان چندین کشور به تصویب رسید که بر اساس آن کشورهایی متعهد شدند که در صورتی که افرادی در کشور خود از نظر جانی در خطر بودند به آنها پناه داده شود. این تعهد نامه به کنوانسیون ژنو معروف است. جمهوری چک نیز عضو این کنوانسیون می باشد. بر اساس این کنوانسیون در صورتی که بدلایل مختلفی شخص از نظر جانی در کشور محل سکونت خود در خطر باشد و برای حفظ جان و امکان ادامه زندگی به این کشورها درخواست دهد تا به او پناه داده شود، با درخواست او موافقت شود. این دلایل می تواند دلایلی از جمله دلایل اجتماعی، سیاسی، مذهبی و ... باشد که در زیر به بررسی آنها می پردازیم. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید، با توجه به تعداد بالای درخواست های دروغین برای پناهندگی، این کشورها در ابتدا صحت ادعای شما را بررسی می نمایند تا مطمین شوند شما به راستی در خطر بوده اید و در صورتی که احساس کنند ادعای شما حقیقت نداشته است، با تقاضای شما مخالفت می شود. کشور جمهوری چک در این سال ها نشان داده است که با وجود اینکه جزوی از این کنوانسیون است اما به تعهدات خود عملا نکرده و با وجود شکایاتی که سازمان ملل از این کشور داشته است، رسما اعلام کرده است که پناهنده نمی پذیرد. بنابراین این موضوع نشان می دهد صرف اینکه کشوری عضو کنوانسیون ژنو می باشد اما این موضوع تضمینی بر اهدای پناهندگی در این کشور نمی شود.
 
برای مطالعه شرایط پناهندکی کشور بلژیک و پناهندگی کشور ایتالیا بر روی هر یک از لینک ها کلیک کنید

خطرات پناهندگی جمهوری چک 

پناهنده شدن به طور کلی خطرات بسیار زیادی دارد که در این بخش در مورد آن صحبت می کنیم. اغلب افراد از راه های مختلفی برای پناهنده شدن اقدام می کنند. برخی از راه های قانونی اقدام کرده و برای دریافت ویزای توریستی درخواست می دهند و پس از اینکه به کشور مورد نظر خود وارد شدند درخواست پناهندگی خود را اعلام می کنند. روش های دیگری نیز برای اقدام پناهندگی وجود دارد از جمله روش های غیرقانونی. اکثر این افراد از طریق قاچاقی از چندین کشور گذشته تا به کشور مورد نظر خود برسند. این سال ها آمار زیادی از اتفاق های ناگواری که برای اشخاص پناهنده ای که به صورت قاچاقی اقدام کرده اند را مشاهده نموده ایم. در این مسیر اغلب افراد تمامی سرمایه خود را از دست داده و قاچاق برها پول های آن ها را دزدیده اند. در طول مسیر تا رسیدن به مقصد نیز از نظر جانی در خطر بوده و بلایای زیادی بر سر پناهندگان آمده است. حتی پس از رسیدن به مقصد نیز به دلیل نامساعد بودن محیطی که برای پناهندگان فراهم آمده است، آمارهای زیادی از ابتلای پناهندگان به بیماریهای مختلف آمده است. علاوه بر تمامی خطراتی که در این مسیر ممکن است برای شما اتفاق بیوفتد باید درنظر داشته باشید، با توجه به اینکه کشور جکهوری چک درصد پایینی احتمال دارد تا درخواست پناهندگان را بپذیرد، بنابراین شما با پشت سر گذاشتن تمام این سختی ها، همچنان هیچ امنیتی نداشته و ممکن است مجبور شوید مجدد به کشور خود بازگردید. به این نکته نیز توجه کنید، حتی در صورتی که درخواست شما پذیرفته شود، کشور جمهوری چک و مردم این کشور دید خوبی نسبت به پناهندگان نداشته و آنها را خطری برای جامعه خود می پندارند و پناهندگان همیشه شهروندان درجه دو دراین کشور به حساب می آیند.

راه های جایگزینی پناهندگی جمهوری چک 

آیا علاوه بر پناهندگی راه جایگزینی برای مهاجرت به اروپا وجود دارد؟ ما در این مقاله پناهندگی جمهوری چک را بررسی نمودیم. اما با توجه به تمامی خطراتی که در این زمینه وجود دارد این مسیر به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود. شما می توانید از راه های دیگری نیز برای مهاجرت به جمهوری چک اقدام نمایید. این راه ها را در زیر به صورت کلی بررسی می نماییم.

ازدواج در جمهوری چک

در کشور جمهوری چک نیز از طریق ازدواج می توان برای دریافت اقامت این کشور درخواست داد. برای این موضوع نیاز است تا شخص با تبعه کشور جمهوری چک ازدواج کرده و از این طریق برای پیوستن به همسر خود درخواست دهد. نکته ای که در این زمینه اهمیت دارد این است که شخص تبعه این کشور باید حتما از نظر مالی توانا بوده و نشان دهد که می تواند از نظر مالی همسر خود را حمایت نماید.

تولد در جمهوری چک

بیشتر کشورهای اروپایی برای اهدایاقامت اروپا از طریق تولد از قانون خون پیروی می کنند. جمهوری چک نیز یکی از این کشورها می باشد. بر اساس این قانون نیاز است که حتما پدر و یا مادر نوزاد متولد شده در خاک جمهوری چک، تابعیت این کشور را داشته باشند. در این صورت به کودک نیز تابعیت این کشور داده می شود.

تحصیل در جمهوری چک

در صورتی که قصد دارید اقامت کشور جمهوری چک را کسب نمایید، می توانید از طریق مهاجرت به بلژیک از طریق تحصیل اقدام نمایید. هزینه های تحصیل در جمهوری چک نسبتا پایین بوده و دانشگاه های بسیار معتبری نیز دارد، از این رو طرفداران خاص خود را دارد. در صورتی که شما به زبان چکی در این کشور تحصیل کنید، هزینه های تحصیل بسیار پایین خواهد بود. به صورتی که گرانترین رشته تحصیلی در این کشور برای شما رشته پزشکی خواهد بود که هزینه تحصیل آن 1500 یورو در سال می باشد. چندین دانشگاه در این کشور جزو بهترین دانشگاه  های این کشور هستند از جمله دانشگاه چارلز و همچنین دانشگاه فنی پراگ. شما می توانید در این کشور به زبان انگلیسی نیز تحصیل کنید اما هزینه های تحصیل برای شما بالاتر خواهد رفت. هزینه های تحصیل به زبان انگلیسی در این کشور بسته به رشته ای که تحصیل می کنید مابین 4 الی 13 هزار یورو در سال خواهد بود.

کار در جمهوری چک

یکی از بهترین روش ها،مهاجرت به جمهوری چک از طریق کار است. اما بسته به کشور که قصد دارید برای کار در آن کشور اقدام نمایید، باید درنظر داشته باشید که آن کشور چه شرایطی را برای مهاجرت شما در نظر گرفته است. در کشور جممهوری چک برای اینکه شما بتوانید به ویزای کار این کشور دست پیدا کنید باید حتما از کارفرمایی معتبر در کشور چک پیشنهادی برای کار داشته باشید. این درخواست کاری باید حتما مرتبط با رشته تحصیلی شما و سابقه کاری شما باشد. برای افرادی که در کشور ایران هستند و از این کشور اقدام می کنند، کارفرما باید آن موقعیت شغلی را ابتدا به مدت 3 ماه در کشور چک آگهی نماید. پس از گذشت 3 ماه از آگهی زده شده در صورتی که هیچ شخصی در کشور چک برای این شغل داوطلب نشود سپس این موقعیت شغلی را مجدد به مدت 3 ماه در اتحادیه اروپا آگهی کند. در صورتی که نه در کشور چک و نه در اتحادیه اروپا هیچ شخصی برای این موقعیت شغلی داوطلب نشود، شما می توانید از ایران این پیشنهاد شغلی را دریافت نمایید.

سرمایه گذاری در جمهوری چک

برای افرادی که قصد دارند میزان سرمایه خود را افزایش دهند، سرمایه گذاری در بعضی کشورهای اروپایی می تواند انتخاب خوبی باشد. برای این موضوع نیاز است تا پارامترهای مختلفی را بررسی نماید. از جمله امنیت سرمایه گذاری شما در کشور مذبور از اهمیت بالایی برخوردار است. کشور چک از این لحاظ کشور خوبی بوده و اقتصاد قوی ای دارد. اما برای اینکه شما بتوانید اقامت این کشور را از طریق سرمایه گذاری بدست آورید باید حداقل در حدود 75 میلیون کرونا چک را در این کشور سرمایه گذاری نموده و کسب و کار راه اندازی نمایید. در این بین شما باید 20 نفر را نیز در این کسب و کار استخدام نمایید که این افراد باید از تبعه کشور چک باشند. از این طریق به شما اقامت 2 ساله کشور چک داده خواهد شد. علاوه بر این در صورتی که شما در این کشور در حدود 3 میلیون یورو سرمایه گذاری نمایید می توانید چند سرمایه گذار را برای این موضوع معرفی نمایید.
 
برای مطالعه شرایط پناهندگی در کشور ایرلند و پناهندگی کشور اسلواکی بر روی هر کدام از لینک ها کلیک کنید

سرمایه گذاری در جمهوری چک و مسیر پناهندگی

از آنجایی که پناهندگی در جمهوری چک روند سختی داشته و همچنین با توجه اینکه کشور چک درصد کمی احتمال دارد پناهندگان را بپذیرد، از این رو به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود برای پناهندگی اقدام نموده و روش های جایگزین را برای شما بیان نموده ایم. اما روند  کلی اقدام برای پناهندگی جمهوری چک به شرح زیر است.
در ابتدا نیاز است که شما به اداره مهاجرت کشور چک مراجعه نمایید. معمولا برای این موضوع به اداره مهاجرت در شهر پراگ مراجعه می شود و در این سازمان به پرونده شما رسیدگی می شود. پلیس مهاجرت به پرونده شما رسیدگی کرده و و هویت شما را بررسی می نماید. در این مرحله چک می شود که آیا شما شامل قانون دوبلین می شوید و یا نه. در صورتی که شامل این قانون شوید به کشور مبدا برگردانده می شوید. اما در صورتی که قانون دوبلین به شما نخورد، پرونده شما به دادگاه فرستاده می شود. در این مرحله بررسی می گردد به چه دلیلی شما نمی توانید به کشور خود بازگردید. سپس شما را به محلی که برای اقامت شما در نظر گرفته شده است فرستاده و شما باید منتظر پاسخ دادگاه باشید. معمولا بررسی و جوابدهی در حدود 90 روز به طول می انجامد. در صورتی که جوابی که دریافت می کنید منفی باشد، شما اجازه دارید به این جواب اعتراض نمایید.
   

پناهندگی جمهوری چک و تمام نکاتی که در این زمینه مهم یافته ایم را بررسی نموده و عنوان داشته ایم. موسسه حقوقی ملک پور در زمینه پناهندگی اقدامی نداشته و این مسیر پر خطر را به هیچ عنوان به شما بزرگواران پیشنهاد نمی دهد. اما راه های جایگزینی برای اقدام به مهاجرت به اروپا و کشور چک وجود دارد که به صورت خلاصه بیان شد. از این رو پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر راجه به راه های جایگزین و رسیدن به نتیجه اصلی با مشاوران مجرب موسسه حقوقی ملک پور تماس حاصل نمایید.

از دیگر خدمات موسسه ملک پور دیدن فرمایید