پناهندگی بلغارستان

پناهندگی بلغارستان

در مقاله سعی نمودیم با بررسی وضعیت کشور اطلاعات مفیدی در خصوص پناهندگی بلغارستان در اختیار شما قرار دهیم.

امتیاز 4.9 /5 از 421 رای

 

پناهندگی بلغارستان


پناهندگی بلغارستان و شرایط عمومی

اگر برای مهاجرت به یکی از کشورهای اروپایی انتخاب شما بلغارستان است و بین روش های مهاجرت روش پناهندگی را انتخاب کرده اید. در این مقاله با ما باشید
برای اقدام به امر پناهندگی لازم است که در ابتدا فرد متقاضی وارد کشور بلغارستان شده و سپس درخواست پناهندگی خود را به اداره ی پناهندگی بلغارستان ارائه دهد تا مورد رسیدگی قرار بگیرد. برای اینکه مشخص شود که ایا در گذشته فرد متقاضی در لیست متقاضیان بوده یا نه، اثر انگشت او را میگیرند  وقتی که این مراحل انجام شد اداره امور مهاجرت کشور بلغارستان باید به افراد متقاضی، حقوق قانونی که دارند را اعلام کند و درباره مشخص نمودن محل سکونت و زندگی آن ها اقدام کند. فرد متقاضی اجازه ی این را ندارد که در چند ماه اول پس از پناهندگی خود کار کند اما با گذشت ۳ ماه میتواند درخواست اجازه کار کند البته به شرطی که تا قبل از این زمان در مورد پرونده پناهندگی فرد متقاضی تصمیمی گرفته نشده باشد. البته پیدا کردن شغل کاره دشواری است به دلیل اینکه در بیشتر موارد افراد متقاضی با زبان بلغاری آشنا نیستند و همچنین پیدا کردن شغل برای یک پناهنده سخت است اگر فرد متقاضی دارای فرزندی باشد این امکانات برای او فراهم است که فرزندش را به صورت رایگان در مدارس آموزشی نزدیک ثبت نام کند و فرزندش به تحصیل بپردازد

برای مطالعه شرایط پناهندگی کشور کانادا و پناهندگی کشور امریکا بر روی هر کدام از لینک ها کلیک کنید.

 کنوانسیون ژنو ( کنوانسیون پناهندگی )

در صورتی که شما بزرگواران به پناهنده شدن در بلغارستان فکر می کنید، باید بدانید پناهنده شدن در این کشور ممکن است زیرا این کشور از اعضای کنوانسیون ژنو است، اما به طور قطع موسسه ملک پور به هیچ عنوان این مسیر را پیشنهاد نمی دهد. کنوانسیون ژنو به عهدنامه ای میگویند که بین کشور های امضا کننده ی آن ، وضع شده است و مهمترین ماده آن، حقوق انسان دوستانه است. شرایط و محتوایی که برای این کنوانسیون مشخص شده است،  بر مبنای زمانی بود که جنگ رخ داد و از این رو بی خانمانان و پناهجویان در زمان جنگ را مورد حمایت قرار میدهد. در کنوانسیون ژنو، پناهنده به فردی می گویند که نمی تواند به کشورش برگردد که این می تواند به دلیل ترسیدن از، از دست دادن جان خود و مورد آسیب یا اذیت قرار گرفتن و یا تهدید شدن به خاطر جنگ، مذهب، اصل و نسب، باور های سیاسی و اجتماعی و ... باشد، که اگر باز گردد احتمال این وجود دارد که زندگی و جانش در خطر بیوفتد و آن را از دست بدهد و یا آسیب ببیند. در جدول زیر می توانید آمار پناهندگان کشورهای مختلف را که به کشور بلغارستان پناهنده شده اند را مشاهده نمایید.

 

 

جدول پناهندگی بلغارستان

 

خطرات پناهندگی بلغارستان

در ابتدا باید به این اشاره کرد که بیشتر اشخاصی که میخواهند پناهنده شوند از راه های قاچاق و غیر قانونی وارد کشورهای مقصد خود می شوند. باید دقت کرد که انتخاب راه های قاچاق و غیر قانونی هزینه ی بالایی دارد و همچنین خطرها و آسیب های بیشتری متقاضیان را تهدید میکند مانند: ربوده شدن توسط قاچاقچیان و یا رها شدن توسط آن ها در جاهای ناشناس و دور، که امکان رسیدن و به دست آوردن کمک وجود ندارد و همچنین خطرهای ناشی از طبیعت در دریاها و اقیانوس ها و کوه ها و بیابان ها که تهدیدی برای افراد می باشد. در قسمت پایین به مثال هایی از شرایط بد و نامناسب در مورد پناهنده شدن در کشور بلغارستان اشاره هایی کرده ایم:

شرایط زندگی

اوضاع و شرایط زندگی کردن در اقامتگاه ها و پناهگاه ها ضعیف است و امکانات کمی دارند که میتوان گفت پایین تر و یا مساوی با حداقل شرایط استاندارد می باشد البته باید اشاره کرد که پناهگاه Vrazhdebna که در شهر صوفیه قرار دارد از شرایط مناسبی برخوردار است.  کودکان آواره از مواظبت ها و رسیدگی های کامل و ۲۴ ساعته به وسیله مسئول انتخاب شده برخوردار نمی شوند و توجه کافی و مورد نیاز برای سالم بودن محیط زندگی خود و سلامت عمومیشان را دریافت نمیکنند.

امنیت فیزیکی

در مرکز های پذیرش پناهنده امنیت جسمی و فیزیکی متقاضیان، تامین و تضمین نمی شود البته پناهگاه Vrazhdebna  که در شهر صوفیه قرار دارد از شرایط امنیتی خوبی برخوردار است به طور مثال طبق گزارش هایی که پناهجویان پناهگاه Rampa Voenna می دهند افراد ناشناس و بیگانه در هنگام شب بدون آنکه جلوی ورود آن ها را بگیرند وارد پناهگاه و خوابگاه ها می شوند و به دنبال جای خواب میگردند و یا به دست آوردن الکل و یا قمار کردن و پخش کردن مواد مخدر، باعث ایجاد اختلالات غیر قانونی می شوند در طول سال ۲۰۱۷ ، استفاده های غیر قانونی لفظی و فیزیکی و حمله ها و تهدیدها و دزدیدی هایی که به پناهجویان اعمال شده بود در مناطق نزدیک و اطراف پناهگاه، افزایش یافت و موجب شد که سازمان های غیر دولتی نامه ای را به صورت مشترک بنویسند که در آن از اداره ی پلیس شهر صوفیه خواستند که از این اتفاقات جلوگیری کنند و کارهای پیشگیری کننده و تحقیق های اثر گذار را انجام بدهند.

آزادی تردد

طبق اصلاحات سال 2016 افراد پناهنده تنها می توانند در مکان های تعیین شده و خاص رفت و آمد کنند که این مکانها در کارت شناسایی پناهندگی آن ها درج شده است که اگر افراد پناهنده این قانون را در مورد نرفتن به مناطق ممنوع را رعایت نکنند، این موضوع می تواند موجب دستگیر شدن آنها شود. البته تا قبل از سپتامبر ۲۰۱۷ دولت بلغارستان این مکان ها را به صورت رسمی مشخص نکرده بود و در اواخر سال ۲۰۱۷ این قانون را مشخص کردند تا محدوده رفت و آمد پناهجویان مرکزها را در کشور مشخص کنند.
 
برای مطالعه شرایط پناهندگی انگلستان و پناهندگی آلمان بر روی هر کدام از لینک ها کلیک کنید

 روش های جایگزین پناهندگی برای مهاجرت به این کشور

اگر مشخص شود مدرک ها و اسنادی که متقاضیان برای پناهندگی تحویل داده اند درست نیستند و دارای محتویات اشتباهی هستند تقاضای آن ها برای پناهنده شدن در کشور بلغارستان رد می شود و حتما باید از کشور خارج شوند. باید به این توجه کرد که تکرار این که متقاضیان مدارک فاقد صحت و اشتباه تحویل دهند، می تواند موجب شود که از کشور آن ها در عرصه های بین المللی تصویر اشتباهی به عمل بیاید و اعتماد خود را به مهاجران آن کشور از دست بدهد و کمتر و کمتر شود و همچنین مهم تر از همه اینکه متقاضیان آن کشور که با پرونده های درست و دارای صحت کامل درخواست پناهندگی می دهند مجبور شوند راه سخت تری را پیش بگیرند و شانس کمتری داشته باشند و احتمال بازگشت آن ها به کشور خود که جان و مالشان در آنجا در خطر است بیشتر شود . موسسه حقوقی ملک پور و MIE  کشور اتریش فاقد خدمات مربوط به پناهندگی است و اشخاصی که می خواهند به کشور بلغارستان مهاجرت کنند میتوانند از راه های دیگر استفاده کنند. به طور مثال یکی از این راه ها گرفتن اقامت از طریق کار و پیشنهاد های کاری و یا داشتن دعوتنامه های کاری است. البته به شرط اینکه شغل انتخابی مطابق با قوانین، در اتحادیه اروپا مورد آگهی قرار گیرد. یکی دیگر از راه های مهاجرت، از طریق سرمایه گذاری کردن در کشور بلغارستان از طریق املاک و مستغلات، تجارت و تاسیس شرکت و یا خرید اوراق قرضه دولتی است برای کسب اطلاعات کامل تر درباره ی روش های جایگزین مهاجرت و سرمایه گذاری در بلغارستان به مقالات مرتبط مراجعه کنید.

 مراحل پناهندگی در بلغارستان

وقتی که پناهندگان تقاضای خود را مبنی بر پناهنده شدن به کشور بلغارستان تحویل دادند، سازمان پناهندگان و آوارگان  LAR در مدت زمان ۶ ماه به درخواست متقاضیان رسیدگی میکند و سپس تصمیم میگیرد. گروهی از کارکنان اداری وظیفه دارند که به مدت ۴ ماه پس از شروع فرآیند، برای اینکه به روی پرونده پناهندگان تصمیم گیری های لازم انجام شود پیشنهاد های خود را بگویند و اگر شواهد و پیشنهاد ها برای تصمیم گیری راجب پرونده در این ۶ ماه کافی نبود طبق قانون تا ۹ ماه هم پرونده می تواند مورد بررسی قرار گیرد ولی حتما باید تمام فرآیند تصمیم گیری راجب پرونده حداکثر تا ۲۱ ماه باشد. بعد از اینکه مراحل ثبت نام کامل شد، برای مصاحبه زمانی را مشخص میکنند. تمام پناهندگان حداقل یک بار مورد مصاحبه قرار می گیرند زیرا مصاحبه تعیین می کند آیا متقاضیان دارای شرایط تعیین شده برای پناهندگی هستند تا مورد مراقبت و حمایت (بشر دوستانه) قرار بگیرند یا نه؟  در صورتی از متقاضی مصاحبه های بیشتر از یک بار می گیرند که در پرونده آن فرد ناهنجاری یا تضادی باشد و یا برای اینکه پرونده بیشتر و بهتر روشن شود و حقایق آن بهتر درک شود در قانون های LAR سازمان پناهندگان تعیین شده است که حضور مترجم برای ترجمه ی زبان فرد متقاضی الزامی است تا فرد بتواند به راحتی منظور و مفهوم سخن خود را در مصاحبه بیان کند اما در کشور بلغارستان این شرایط فراهم نیست و سخن فرد متقاضی به خوبی ترجمه نمی شود و قانون های رفتاری که در سال ۲۰۰۹ مورد تصویب قرار گرفت اجرا نمی شود، به خاطر همین سخنان پناهندگان و متقاضیان به صورت خلاصه نوشته میشود و مترجمان نظرات شخصی خود و یا حدس های احتمالی که می زنند را می گویند اگر به پرونده فرد متقاضی رای منفی بدهند، متقاضی می تواند در مدت حداکثر ۱۴ روز بخواهد که پرونده اش را دوباره مورد بررسی قرار دهند و تجدید نظر کنند. که اولین دادگاهی که تشکیل می شود با توجه کامل به حقیقت های پرونده و به صورت قانونی به پرونده رسیدگی می کند. افراد پناهنده به صورت عمومی در یک جلسه حاضر می شوند و باید سوال هایی را راجب اینکه دلیل هایشان برای تقاضای پناهنده شدن چه بوده جواب بدهند. اگر باز هم به درخواست تجدید نظر رای منفی داده شد پناهنده می تواند تقاضای تجدید نظر برای بار دوم کند که اخرین فرصت تجدید نظر او است و باید تجدید نظر خود را به دیوان عالی اداری بگوید، باید به این دقت کنید که ارائه ی پرونده باید با توجه کردن به قوانین باشد. هر یک از دادگاه های مربوط به تجدید کردن نظر باید تا یک ماه نظر و رای خود را بدهند که البته در بیشتر موارد متناسب با این زمان تعیین شده هماهنگ نیستند و بیشتر طول می کشد. به صورت متوسط زمان دادن رای و تجدید نظر در هر یک از دادگاه ها به مدت ۱۵ ماه است البته اگر شرایط پیچیده و سخت شود ممکن است تا ۱۸ ماه هم طول بکشد. اگر باز هم دادگاه همان تصمیم اولیه را گرفت و دوباره رای منفی داد، SAR اختیار دارد که تا حدود ۱۰ تا ۱۴ روز برای فرستادن رای جدید متناسب رای داده شده عمل کند. با تمام این قضایا باز هم SAR مثل بقیه ی سال ها این زمان مهلت ها را نادیده می گیرد و در بیشتر اوقات بر خلاف دستور دادگاه تقاضای پناهنده شدن افراد را رد میکند و اگر پناهندگان باز هم درخواست عوض شدن نظر حتی بعد از رای منفی توسط دادگاه دوم را دهند این کار می تواند مدت برخی از پرونده ها را به بالاتر از ۲ تا ۳ سال بیشتر کند.
 
برای مطالعه شرایط پناهندگی کشور فرانسه و پناهندگی کشور دانمارک بر روی هر کدام از لینک ها کلیک کنید

 کیس های پناهندگی بلغارستان

در کشور بلغارستان با توجه به قوانین به شخصی پناهنده می گویند که از خارج از کشور آمده باشد و به دلیل عقاید سیاسی و اجتماعی خود یا اصل و نسب خود یا ملیت و یا مذهب خود در کشورش احساس امنیت نداشته است و دائم احتمال آسیب دیدن و به خطر افتادن جانش وجود داشته است و به خاطر همین کشور خود را ترک کرده و دیگر نمی تواند به آن بازگردد. کشور هایی که پناهندگان را می پذیرند معمولا آن هارا به چند دسته تقسیم میکنند به طور مثال دسته آسیب پذیر شامل افرادی می شود که احتمال آسیب دیدن بالایی دارند مانند کودکانی که سرپرستی ندارند و یا افراد ناقص و معلول یا سالخوردگان و افراد پیر یا زنانی که باردار هستند یا والدین (پدر یا مادر) که تنها هستند و دارای فرزندان زیر سن قانونی می باشند یا افرادی که قربانی قاچاقچیان شده اند یا افراد فاقد سلامت جسمی و روحی و روانی و دچار اختلالات شخصیتی که می تواند ناشی از شکنجه و یا تجاوز جنسی و دیگر کارهای خشن و خشونت آمیز باشد. این مقاله توسط موسسه حقوقی ملک پور تهیه شده است و هرگونه کپی برداری و انتشار آن بدون ذکر منبع شرعا حرام و از لحاظ قانونی قابل پیگیری می باشد. می توان گفت که هیچ عمل و کار مشخصی مطابق با قانون و اینکه در عمل شکل بگیرد برای رسیدگی و کمک کردن به دسته ی آسیب پذیر انجام نمی گیرد البته به غیر از برخی از کارهای اضافی که برای این انجام می شود که مطمئن شوند بعضی از افرادی که دارای مشکلات و بیماری های سخت و شدید (دیابت و صرع و...) هستند داروها و مواد غذایی لازم را دریافت می کنند. در کشور بلغارستان طبق قانونی که به پناهندگان رسیدگی می کند تنها زمانی که می خواهند محل زندگی و اقامت پناهندگان را مشخص کنند و راجب آن تصمیم بگیرند به دسته آسیب پذیر دقت می کنند، که البته باید اشاره کرد این امر هم اختیاری و بدون داشتن معیاری مشخص انجام و نوشته می شود. پناهندگانی که عضو دسته آسیب پذیر هستند باید درباره مکانی که میخواهند در آن زندگی کنند خودشان به نتیجه و تصمیم برسند. متاسفانه باید به این هم اشاره کرد در مرکز هایی که پناهندگان را می پذیرند وسایل و امکانات در سطح استاندار و کافی و جداگانه ای برای خانواده ها و خانوم های تنها و مجرد یا کودکانی که گذشته و سابقه ای ندارند و یا دسته آسیب پذیر نیست و در عمل به آن رسیدگی نمی شود.

 


از دیگر خدمات موسسه ملک پور دیدن فرمایید