اقامت در آلمان از طریق ازدواج

اقامت در آلمان از طریق ازدواج

در مقاله سعی نمودیم با بررسی وضعیت کشور اطلاعات مفیدی در خصوص اقامت در آلمان از طریق ازدواج در اختیار شما قرار دهیم.

امتیاز 4.9 /5 از 421 رای

اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج

دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج و شرایط سال 2019 مهاجرت به آلمان و اقامت آلمان از طریق ازدواج چگونه است؟ ایا ازدواج در آلمان و اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج امکان پذیر است؟ شرایط اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج چیست؟ ازدواج با شخصی که در کشور آلمان اقامت دارد بعد از چه مدتی به اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج منجر خواهد شد؟ فرد تبعه کشور آلمان و یک شخص خارجی باید چه شروط و ضوابطی داشته باشد که  به اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج را منجر بشود؟ آیا برای دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج باید درخواست تابعیت داشته باشیم؟ در این مقاله به توضیحاتی در مورد اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج خواهیم پرداخت که می توانید برای دریافت پاسخ سوالات خود و کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.

اقامت آلمان از طریق ازدواج


شرایط کلی مهاجرت به آلمان

کشور آلمان در اتحادیه اروپا به عنوان ثروتمندترین و صنعتی ترین کشور اتحادیه است و در بین کشورهای اتحادیه اروپا بر اساس آمار سالانه بیشترین مهاجر را جذب می کند. در کشور ما با توجه به آمار مهاجرتی، کشور آلمان در رتبه دوم برای مهاجرت بعد از امریکا تلقی می شود که هر ساله متقاضیان زیادی از روش های مختلف مثل ازدواج اقدام می کنند.
 دلایلی که باعث شده کشور آلمان به یک کشور ایده آل برای مهاجرت تبدیل شود عبارتند از :
  • فرهنگ غنی چندین ساله آلمان
  • تحصیلات رایگان برای تمامی دانشجویان داخلی و خارجی
  • موقعیت های شغلی فراوان و غیره

شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج دومین روش مهاجرت به آلمان محسوب می شود که در کنار این روش می توان با سایر روشهای مهاجرت مثل مهاجرت تحصیلی به آلمان، مهاجرت کاری به آلمان، مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی و مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری اشاره کرد .
برای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج ابتدا تعاریفی از اقامت و تابعیت ارائه می کنیم و سپس دریافت اقامت از طریق ازدواج و اخذ تابعیت از طریق ازدواج در آلمان را بررسی می کنیم .
اقامت یک کشور رابطه حقوقی و مادی است که شخص را به بخشی از خاک کشور مرتبط می کند و ارتباطی با تابعیت شخص ندارد و شخص با داشتن اقامت، اختیاراتی مثل حق رای و دخالت در امور سیاسی کشور را ندارد .
در تعریف تابعیت حقوقدانان تعاریف مختلفی را بکار برده اند اما  در کل در تعریف تابعیت باید گفت که رابطه اقتصادی، سیاسی و معنوی بین فرد و کشور وجود دارد که این رابطه وظایف و تعهداتی را برای هم کشور و هم فرد ایجاد می کند .

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج و اخذ اقامت آلمان

برای ازدواج در آلمان حداقل سن ۱۸ سال تمام است. البته تبصره ای نیز وجود دارد که افراد سنین ۱۶ تا ۱۸ با رعایت شرایطی با اجازه والدین خود می توانند ازدواج کنند. در صورتی که فرد در گذشته ازدواج کرده باشد برای ازدواج مجدد نیاز دارد که اثبات کند که ازدواج قبلی تمام شده است و حکم طلاق دارد و یا همسر قبلی او فوت شده است و گواهی فوت همسر ش را دارد، در این صورت می تواند ازدواج مجدد بکند .
زمانیکه یک خارجی بخواهد با یکی از اتباع کشور آلمان ازدواج کند می توانند مراسم ازدواج خود را در یکی از کشورهای زوجین و یا در کشور ثالث برگزار کند. در صورتی که زوجین بخواهند ازدواج خود را در آلمان برگزار کنند شخص غیر آلمانی می تواند با ویزای توریستی 3 ماهه و یا 6 ماهه وارد خاک آلمان شود و مراسم ازدواج را برگزار نمایند .
همسر یک شخص که دارای تابعیت آلمانی است، نیازی نیست به صورت نسبی اهل آلمان باشد زیرا می تواند یک خارجی باشد که در طول زمان تابعیت آلمان را دریافت کرده است می تواند اقامت و تابعیت آلمان را به دست آورد به رعایت شرایط زیر :
شخصی که با تبعه آلمان ازدواج می کند باید حداقل ۵ سال در آلمان حضور داشته باشد و زندگی مشترکی را با همسر خود داشته باشد و نباید این ازدواج سوری باشد یعنی باید ثابت کند که زندگی مشترکی را در یک خانه دارند و ازدواج آنها واقعی است.
در صورتی که شخصی شهروند یکی از کشورهای اتحادیه اروپا باشد و ۵ سال تمام درکشور آلمان زندگی کند، می تواند اقامت کشور آلمان را به دست آورد.
از طریق ازدواج با اتباع آلمانی می توان تابعیت آلمان را به دست آورد :
  • با توجه به قوانین ازدواج در آلمان زنان غیر آلمانی و خارجی که در فاصله زمانی بین ۱ اپریل ۱۹۱۴ تا ۳۱ مارس ۱۹۵۳ با یک شهروند آلمانی ازدواج کرده اند می توانند به صورت اتوماتیک تابعیت آلمانی را به دست آورند.
  • زنان غیر آلمانی و خارجی که در فاصله زمانی بین ۱ آوریل، ۱۹۵۳ تا ۳۱ دسامبر ۱۹۶۹ با یک شهروند آلمانی ازدواج کرده اند این امکان را داشته اند که با رعایت شرایط خاصی مثل ارائه درخواست در زمان ازدواج تابعیت آلمانی را به دست آورند .
  • طبق قانون دیگر از تاریخ ۱ ژانویه ۱۹۷۰ به دست آوردن تابعیت آلمان از طریق ازدواج برای اتباع خارجی وجود ندارد و همسر خارجی فقط با داشتن شرایطی خاص می توانند تابعیت کشور آلمان را اخذ کند.
  • همچنین در صورتی که نوع اقامت اشخاصی که شهروند اتحادیه اروپا نیستند مشخص و قانونی باشد و حداقل ده سال تمام اقامت دائم آلمان را داشته باشند می توانند تابعیت کشور آلمان را به دست آورند .

نکات مهم مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

مهمترین نکته ای که در رابطه با کسب تابعیت آلمان برای اتباع خارجی وجود خواهد داشت این است که در صورتی تابعیت آلمان به آنها داده خواهد شد که تابعیت قبلی آنها سلب شود
زیرا که تابعیت دوگانه را نمی پذیرند، همچنین برای کسب تابعیت آلمانی، داشتن سطحی از دانش زبان آلمانی، داشتن اطلاعات جامع از تاریخ کشور آلمان و همچنین آگاهی نسبت به قوانین و عرف رایج کشور آلمان ضروری است.
نکته دیگری که در مورد ازدواج می توان به آن اشاره کرد این است که برعکس قوانین کشور ایران که اتباع خارجی فقط با ازدواج با مرد ایرانی می توانند تابعیت ایران را به دست آورند و ازدواج با زن ایرانی سبب کسب تابعیت نمی شود، کشور آلمان تفاوتی بین ازدواج خارجی با مرد یا زن آلمانی نمی بیند و در صورت رعایت شرایط ذکر شده اشخاص می توانند درخواست اقامت دائم و سپس تابعیت را نمایند .
با مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج اتباع بیگانه می توانند به صورت رایگان تحصیل کنند و همینطور اجازه کار به صورت فول تایم را دارند. برای به دست آوردن تابعیت از طریق ازدواج در آلمان شخص باید درخواست تابعیت را ارائه کند و اعطای تابعیت پس از سپری شدن زمان مقتضی و شرایط لازم صورت می گیرد. در غیر اینصورت بدون در خواست تابعیت حق و حقوقی نمی توان برای او در نظر گرفت.

حال در صورتی که اتباع آلمانی بخواهند با اشخاص بیگانه و خارجی ازدواج کنند باید شرایطی را رعایت نمایند مانند اینکه فرد آلمانی درآمد کافی برای هزینه های خود و همسرش را داشته باشد و تمام هزینه های زندگی را ثابت کند بدون نیاز به کمک و حمایت دولت. افراد غیر آلمانی هم بایدحداقل سطح زبان آلمانی یعنی A1 را داشته باشد و ارائه مدارک لازم به سفارت کشور آلمان در کشور خود مراجعه کرده و درخواست ویزا کنند و سفارت آلمان بعد از بررسی دقیق پرونده و شرایط قانونی زمانیکه از ازدواج زوجین آگاهی به دست آورند ویزای ازدواج را صادر می نماید .
حال با توجه به مقاله فوق در خصوص مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج و شرایط اخذ اقامت و تابعیت آلمان که به صورت کامل بیان شد دریافتیم که یکی از راههای مهاجرت به آلمان ازدواج با اتباع آلمانی است. البته طرق مختلف دیگری وجود دارد که شما متقاضیان مهاجرت به آلمان می توانید برای اگاهی از اطلاعات در باب مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج  با مشاورین موسسه حقوقی ملک پور با همکاری دفتر مشاوره ای MIE اتریش در سراسر دنیا و یا شعبه مرکزی در وین اتریش به صورت مستقیم تماس حاصل کنید و در مورد مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج و راههای اخذ اقامت آلمان اطلاعات تخصصی دریافت کنید .
 

از دیگر خدمات موسسه ملک پور دیدن فرمایید