اقامت در ژاپن از طریق ازدواج

اقامت در ژاپن از طریق ازدواج

در مقاله سعی نمودیم با بررسی وضعیت کشور اطلاعات مفیدی در خصوص اقامت در ژاپن از طریق ازدواج در اختیار شما قرار دهیم.

امتیاز 4.9 /5 از 421 رای

تابعیت از طریق اردواج در ژاپن

این مقاله در جهت اطلاع شما همراهان همیشگی وبسایت موسسه حقوقی ملک پور نوشته و تقدیم شما سروران گرامی می شود. به طور کلی اطلاعاتی در رابطه با ازدواج در کشور ژاپن و ازدواج با فرد تبعه ژاپنی و اخذ تابعیت ژاپنی از طریق ازدواج ارئه می گردد.
تا کنون به مهاجرت و اخذ اقامت در کشور ژاپن فکر کرده اید؟ آیا اطلاعاتی درباره اخذ تابعیت از طریق ازدواج در ژاپن می دانید؟ با قوانین ازدواج و شرایط  آن در کشور ژاپن آشنایی دارید؟ سن قانونی ازدواج اتباع ژاپنی، چه سنی باید باشد؟ موانع ازدواج در قوانین مدنی ژاپن چه مواردی است؟ آیا می دانید ازدواج همجنس گرایان در کشور ژاپن غیر قانونی می باشد؟
در صورت هر گونه سوال در مورد اخذ اقامت کشور ژاپن از طریق ازدواج و سپس اخذ تابعیت ژاپنی، می توانید با مشاوران و وکلای برجسته امر حقوق بین الملل در موسسه حقوقی ملک پور تماس حاصل فرمایید.
برای مهاجرت به کشور ژاپن چندین راه وجود دارد که ازدواج با اتباع ژاپنی نیز یکی از راه ها است. کشور ژاپن با اینکه کشور مدرن و پیشرفته ای می باشد ولی پایبندی زیادی به آداب و رسوم سنتی خود دارد که ازدواج نیز از این امر مستثنی نیست. 
 به همین دلیل ازدواج در میان مردمان ژاپنی از اهمیت خاصی برخوردار است. ماده ۷۳۱ تا ۷۳۷ قوانین مدنی ژاپن از باب چهارم به شرایط ازدواج در ژاپن اشاره می کند که در رابطه با  منع ازدواج کودکان و تعدد زوجات و ازدواج بین وابستگان و غیره طراحی شده است.
الزامات قانونی برای ازدواج در هر کشور متفاوت است و همان طور که پیداست ازدواج با تبعه هر کشوری اکثرا به اخذ تابعیت آن کشور منتهی می شود.
 ازدواج با اتباع ژاپنی در صورت رعایت قوانین این کشور نیز به اقامت و بعد تابعیت ژاپنی ختم می شود.
اتباع ژاپنی برای ثبت ازدواج باید به سالن شهرداری ژاپن مراجعه کرده و گواهی ثبت ازدواج را از دفتر شهرداری دریافت کنند.
در دفتر شهرداری باید آدرس فعلی یا محل اقامت همسر ژاپنی درج شود. هر یک از همسران نیز می توانند برای درخواست ثبت ازدواج خود به دفتر شهرداری گزارش دهند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت ازدواج در ژاپن :

  • ثبت گواهی ازدواج در حین ثبت گواهی ازدواج باید زوجین هر دو حضور داشته باشند و هر دو باید گواهی ازدواج را امضاء کنند و حضور دو شاهد عاقل و بالغ ضروری می باشد.
  • اگر گزارش رسمی از آدرس دائمی زوجین وجود نداشته باشد باید یک کپی از ملیت رسمی ژاپنی هر یک از زوجین ارائه کنید.
  • گواهی صلاحیت ازدواج (که برای اتباع خارجی باید به زبان ژاپنی ترجمه شود)
  • کارت ثبت نام تبعه خارجی
  • امضاء شخصی شوهر یا زن ژاپنی (به استثنای همسر خارجی )

موانع ازدواج در قوانین مدنی ژاپن:

  • طبق ماده ۷۳۱ قوانین مدنی ژاپن از باب چهارم برای ازدواج اتباع ژاپنی مردان قبل از رسیدن به سن ۱۸ سالگی و زنان قبل از ۱۶ سالگی نمی توانند ازدواج کنند.
  • طبق ماده ۷۳۲ از قانون مدنی دو همسری در ژاپن ممنوع می باشد. اتباع خارجی اگر قصد ازدواج با زن ژاپنی را دارند نباید همسر داشته باشند.
  • طبق ماده ۷۳۳ قانون مدنی زنان تبعه ژاپنی که قبلا ازدواج کرده و طلاق گرفته اند و باز هم قصد ازدواج دارند باید ۶ ماه از تاریخ ثبت طلاق آنها گذشته باشد و تمام افراد مستلزم رعایت این قانون هستند.
  • طبق ماده۷۳۵ قانون مدنی همجنسگرایان در ژاپن نمی توانند ازدواج کنند طبق قوانین مدنی ژاپن یک مرد تنها می تواند با یک زن ازدواج کند.
  • هیچ مردی یا زنی حق ازدواج با عمه، عمو، دایی، خاله، برادر زاده، خواهر زاده، مادر خوانده یا پدر خوانده خود را ندارد.

مدارک مورد نیاز درخواست ازدواج اتباع ژاپنی با اتباع خارجی برای اداره مهاجرت ژاپن:

  • گواهی سکونت همسر ژاپنی در کشور ژاپن 
  • پاسپورت (یا یک کپی از ثبت نام خانوادگی همسر ژاپنی)
  • ارائه اسناد اشتغال همسر ژاپنی
  • ارائه اسناد پرداخت مالیات توسط همسر ژاپنی
  • اگر همسر غیر ژاپنی که در ژاپن کار می کند و قصد ازدواج با اتباع خارجی دارد باید گواهی پرداخت مالیات بر درآمد را داشته باشد.
 روند انجام این پروسه در دفتر مهاجرت ژاپن ۲ تا ۳ هفته طول می کشد و هزینه های ویزای ازدواج ۴۰۰ ین می باشد.
در صورت ازدواج با تبعه ژاپنی شخص حق تغییر ویزای کاری یا ویزای تحصیل خود را به ویزای ازدواج دارد. با این حال هیچ محدودیتی در رابطه با کار و تحصیل شخص در ژاپن وجود ندارد.
برای اخذ اقامت دائم ژاپن شخص باید بدون وقفه ۵ سال در ژاپن اقامت داشته باشد و و در صورت پرداخت تعهدهای مالی مانند پرداخت مالیات ها، حق بیمه و جریمه های نقدی و غیره می تواند درخواست اقامت دائم کند. البته باید در طول اقامت خود در ژاپن هیچ سابقه کیفری نداشته باشد و نشان دهد  تمکن مالی دارد که می تواند از پس هزینه زندگی در ژاپن بر آید. برای اشخاصی که با تبعه ژاپنی ازدواج کرده اند  باید بعد از گذشت ۳ سال از زندگی مشترک آنها، درخواست تابعیت ژاپنی کند.

تغییر نام خانوادگی مرد تبعه ژاپنی به همسر خارجی:

اگر با درخواست ازدواج مرد ژاپنی و زن خارجی ارسال شده باشد نام خانوادگی مرد به صورت اتوماتیک به زن خارجی تعمید نمی شود.
در صورتی که ۶ ماه پس از ازدواج زوج درخواست خود را به دفتر شهرداری ژاپن ارسال کنند همسر می تواند نام خانوادگی همسر ژاپنی خود را داشته باشد و فرزندان نیز می توانند نام خانوادگی پدر ژاپنی خود را بدون مشکل دریافت کنند.
در صورتی که زن خارجی بخواهد نام خانودگی خود را به نام خانوادگی همسر ژاپنی خود تغییر بدهد زن باید شرایط زیر را رعایت نماید:
برای تغییر نام خود به سفارت یا کنسولگری کشور متبوع خود اطلاع رسانی کنید.
برای تغییر نام خانوادگی زن باید تمام اطلاعات جدید پاسپورت خود را به پاسپورت قدیمی انتقال دهید.
برای دریافت پاسپورت جدید و تغییرنام خانوادگی زن باید کارت ثبت خارجی خود را به سالن شهرداری ژاپن دفتر محلی ارئه دهد.
 

در آخر امیدوارم که با خواندن این مقاله جواب تمام سوالات خود را در رابطه با اخذ تابعیت از طریق ازدواج در کشور ژاپن، گرفته باشید و در صورت هرگونه راهنمایی می توانید به صورت رایگان با مشاورین تلفنی موسسه حقوقی ملک پور تماس حاصل نمایید. موسسه حقوقی ملک پور با مشاوران و وکلای مجرب خود در زمینه مهاجرت و حقوق بین الملل آماده ارائه خدمات به شما همراهان گرامی هستند.

از دیگر خدمات موسسه ملک پور دیدن فرمایید